Home » National » Spitalului Bagdasar Arseni are secția UPU goală. Medicii igienizează zona pentru a putea trata și de pacienți cu alte afecțiuni medicale

Spitalului Bagdasar Arseni are secția UPU goală. Medicii igienizează zona pentru a putea trata și de pacienți cu alte afecțiuni medicale

Scăderea numărului de cazuri noi COVID-19 se poate vedea și la secțiile UPU ale spitalelor, acolo unde medicii pot respira liniștiți acum. Un exemplu de secție UPU care s-a eliberat de pacienții COVID-19 este la Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală. Pentru că nu mai sunt cazuri de coronavirus, angajații spitalului au început deja să facă igineizarea întregii Unități de Primire Urgențe și urmează că tot acest spaţiu să fie reîmpărţit în zonă verde și zonă roşie, pentru că până acum, din cauza numărului mare de pacienți , toată zona această era destinată numai pentru pacienții cu Covid.

Spitalului Bagdasar Arseni este primul spital în care Urgenţa este goală și se face acum igienizarea pentru a fi primiţi şi pacienți cu alte afecțiuni.

„Reprezintă o uşurare pentru sistem, că putem să ne desfășuram activitatea ceva mai bine și colegii care s-au luptat în perioada asta respiră”, a declarat Florian Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni.

În valul 4 al pandemiei holurile unităţii de primii urgenţe de la Spitalul Bagdasar erau pline, pacienţii fiind trataţi pe scaune.

„După fiecare rău trebuie să vină şi o perioadă de bine. Dacă vom continua să ne vaccinăm probabil că vom beneficia de aceasta stare de normalitate”, spune și Amalia Hangiu, medic șef UPU.

Medicii spun asta cu rezerve. Le e teamă că numărul infectărilor ar putea creşte din nou: „Acestea sunt concentratoaerele pe care le-am primit, în număr de zece, și aș vrea să le mai păstrăm o perioadă să vedem cum vor evolua lucrurile”.

„O greşeală enormă ar fi să ne relaxăm cu toţii şi să credem că acest val şi această criză au trecut. Am în continuare 30 de pacienți în ATI covid, ieri au fost 19 decedați”, explică managerul de la Bagdasar Andi Nodiţ.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: