Home » National » Un individ care a furat un telefon cere micșorarea pedepsei, întrucât el a folosit masca sanitară pentru a respecta legea, nu pentru a se ascunde

Un individ care a furat un telefon cere micșorarea pedepsei, întrucât el a folosit masca sanitară pentru a respecta legea, nu pentru a se ascunde

Culmea ironiei în cazul unui bărbat acuzat de furt calificat, după ce a sustras un telefon dintr-un magazin. Acesta cere să îi fie micșorată pedeapsa pentru că a respectat legea în vigoare, și a purtat mască de protecție.

Cu toate acestea, legea în vigoare spune că cine fură mascat riscă până la cinci ani de închisoare, în timp ce hoțul cu fața descoperită primește cel mult trei ani. Curtea Supremă a fost sesizată pentru a rezolva această dilemă după ce bărbatul a cerut reîncadrarea acuzațiilor.

Cristian Ene – avocat: Înalta Curte a fost sesizată pentru dezlegarea unei situații de drept: Pentru a clarifica dacă o persoană care a săvârșit un furt va fi condamnat pentru furt calificat, o pedeapsă de la 1 la 5 ani, sau furt simplu care înseamnă amendă sau de la 6 luni la 3 ani în situația în care, în mod obligatoriu, a purtat masca pe perioada pandemiei.

”Nu se poate nega că inculpatul a profitat de dispozitia legală tocmai pentru a comite presupusa infracțiune și pentru a nu fi ușor de recunoscut„-  Aceasta este opinia judecătorilor care consideră că hoțul de telefoane se folosește de regulile sanitare.

Procesul a fost amânat până când Curtea Supremă va tranșa situația.

About Axinte Radu Alexandru