Home » National » Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut aprobarea finanțării pentru proiectul „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut aprobarea finanțării pentru proiectul „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit aprobarea unei finanțări de aproape 2 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competenţelor juridice si antreprenoriale pentru 350 de studenți din cadrul UAIC și încurajarea înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și mijlocii care activează în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform Strategiei Naționale pentru Competitivitate (SNC) sau în domeniile de specializare inteligentă conform Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare (SNCDI). Pentru îndeplinirea obiectivului, studenții vor participa la un program de formare și la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri vor primi finanțare cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă pe care le creează. Proiectul IUS SMART își propune susţinerea funcţionării celor 21 de afaceri noi prin dezvoltarea de mecanisme de monitorizare şi prin oferirea de suport pentru asigurarea sustenabilității şi menţinerea celor 65 locuri de muncă nou-create, pe o perioadă de minim 6 luni de la finalizarea finanţării.

Proiectul „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)” a fost depus de către UAIC în cadrul apelului POCU/829/6/13 „Innotech Student” și a fost selectat pentru finanțare cu punctaj maxim. Bugetul total al proiectului este de 8.904.758,33 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă (AFN) este de 8.870.030,64 de lei.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: