Home » National » Wilo lansează provocarea: Care MAXO se potrivește nevoilor tale? Află cum pompele inteligente fac diferența în proiectele HVAC

Wilo lansează provocarea: Care MAXO se potrivește nevoilor tale? Află cum pompele inteligente fac diferența în proiectele HVAC

Wilo România, producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare înalt tehnologizate, lansează provocarea: Care MAXO se potrivește nevoilor tale?. Este vorba despre o inițiativă prin care compania arată cum produsele de înaltă eficiență energetică transformă radical proiectele HVAC.

„Suntem o companie care aduce tema sustenabilității în centrul agendei de lucru, pentru a face diferența în bine pentru Planetă prin produsele, serviciile și soluțiile noastre intens digitalizate. Investim mult în cercetare pentru că ne dorim ca generațiile următoare să aibă un viitor sustenabil, de ajutor comunității, prietenos cu natura. Continuăm să promovăm schimbarea obiceiurilor de consum acasă și să încurajăm investițiile în produse ușor de utilizat, eficiente energetic, esențiale pentru o viață mai bună. Punem accent pe calitate în toate proiectele noastre HVAC. De altfel, inovația și standardele înalte de calitate susțin angajamentul nostru față de oameni, mediu și pentru viitor.”, a explicat Mariana Corlaci, Marketing Manager – Wilo România.

Pompe inteligente pentru clădirile viitorului

Wilo este pionierul digital în sectorul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire. Digitalizarea contribuie la oferirea de soluții accesibile și ușor de implementat fiecărui utilizator. Wilo-Stratos MAXO – Pompa inteligentă, ideală pentru clădiri comerciale cu sistem integrat de management al clădirii, și Wilo-Yonos MAXO – Pompa compactă standard, ideală pentru clădiri comerciale fără integrare în sistemul de management al clădirii, sunt soluția optimă pentru gestionarea eficientă a resurselor de apă.

Prima pompă inteligentă din lume – Wilo-Stratos MAXO

Wilo-Stratos MAXO este o pompă cu o interfață intuitivă, care face instalarea și operarea mai ușoare ca niciodată. În plus, asigură eficiență, conectivitate și confort în folosire, pe lângă un înalt nivel de compatibilitate cu sistemele existente.

Wilo-Stratos MAXO impune noi standarde de conectivitate în managementul clădirilor datorită interfețelor analogice și digitale prin care utilizatorii pot integra pompa în diferite aplicații, cum ar fi sistemele de încălzire, aer condiționat, ventilație sau apă potabilă.  Prin interfața Bluetooth, pompa circulară poate fi conectată direct la dispozitive mobile, fiind opțiunea ideală pentru locuri greu accesibile.

Adaptabilitate și conectivitate la nivel înalt

Noile module CIF pentru BACnet IP sau Modbus TCP asigură o integrare facilă a pompei în sisteme deja existente. În plus, datorită tehnologiei butonului verde – care este elementul central de control din partea din față a carcasei – utilizatorii pot opera pompa cu o singură mână. Interfața intuitivă asigură numeroase funcții de control pentru o cât mai bună și diversă adaptabilitate în aproape orice tip de aplicație.

Datorită controlului constant al temperaturii sau al diferenței de temperatură, pompa și întregul sistem pot fi operate în mod deosebit de eficient și în siguranță. Un alt avantaj este că Wilo-Stratos MAXO se poate schimba cu ușurință de la modul de încălzire la cel de răcire, înregistrând separat cantitățile de căldură și răcire. Funcțiile inovatoare de economisire a energiei, precum Multi-Flow Adaptation și No-Flow Stop, fac ca Wilo-Stratos MAXO să asigure un indice de eficiență foarte bun de la ≤ 0.19 la ≤ 0.17.

Eficiență energetică de top

Wilo-Stratos MAXO depistează când, în ciuda vitezei sale, debitul volumetric furnizat este prea scăzut; funcția de economisire a energiei dezactivează automat pompa la detectarea debitului zero. Aceasta înseamnă că supapele din circuitul de consum sunt închise. Datorită funcției inteligente, pompa oprește motorul dacă debitul volumetric scade sub un nivel minim specificat. La intervale regulate, verifică dacă debitul minim volumetric a fost depășit din nou, apoi continuă în modul de comandă setat, în modul de comandă automat. Prin urmare, Wilo-Stratos MAXO evită timpul inutil de funcționare și economisește energie electrică de pompare.

Prin aplicația Wilo-Assistant, instalatorii și managerii clădirii pot accesa și mai multe funcții și setări smart ale pompei, citind datele, monitorizând activitatea și chiar controlând device-ul în timp real – totul fără a fi nevoie de o vizită fizică la site-ul de instalare. Integrarea în infrastructura de acces de la distanță are loc prin instalarea opțională a unui device de tip gateway și prin interfața standard Wilo Net.

Wilo-Stratos MAXO este disponibilă în format single și double, la fel ca și pompa pentru apă potabilă Wilo-Stratos MAXO-Z.

 

Tehnologii moderne care țin pasul cu evoluțiile pieței – Wilo-Yonos MAXO & MAXO plus

Instalarea pompelor corecte poate avea un rol major în consumul de energie al sistemelor de căldură și aer condiționat. Înlocuirea pompelor vechi scade consumul de energie, reduce costurile de operare și minimizează emisiile de CO2. Compactă, ușor de instalat și intuitivă, pompa circulară Wilo-Yonos MAXO (plus) este potrivită pentru aproape toate aplicațiile din clădirile mari – de la sistemele de încălzire cu apă caldă și aer condiționat, până la circuite închise de răcire sau sisteme de circulație industrială.

Un produs eficient energetic și ușor de folosit

Designul compact, conexiunea electrică foarte ușor de realizat prin Wilo plug și butonul rotativ intuitiv din partea frontală a carcasei simplifică instalarea și utilizarea. Prin butonul verde, instalatorii și consumatorii pot seta cu ușurință modurile de control ∆p-v și ∆p-c, precum și cele trei niveluri de viteză. Ecranul LED arată clar informația despre consumul vizat, nivelul de viteză sau orice mesaje de eroare sau de avertizare.

Motorul EC de la Wilo-Yonos MAXO (plus) se ajustează automat și asigură un index de eficiență energetică bun, cuprins între 0.18 ≤ EEI ≤ 0.20.  Datorită debitului său ridicat, de până la 60 m3/h, pompa este ideală pentru înlocuirea pompelor asincrone mai vechi, care s-ar putea să fie scoase din circulație conform Directivei Europene privind eficiența energetică.

 

Funcționalități deosebite

Pompa are un sistem hidraulic rezistent la coroziune, acoperit cu KTL, precum și o carcasă de izolare termică de înaltă calitate (numai Wilo-Yonos MAXO plus) pentru fiabilitate maximă în funcționare. Modulul opțional Wilo-Connect asigură o integrare simplă în sistemul de management al clădirii. Modulul poate fi folosit atât pentru noi instalări, cât și pentru a actualiza sistemele deja existente.

„Aceaste pompe sunt realmente un plus pentru orice cumpărător, de aceea suntem încrezători că prin atributele lor – sustenabilitate, fiabilitate și, bineînțeles, performanță de top- se vor impune pe piață. Sperăm ca toți cei interesați de o schimbare în domeniul HVAC să acceseze pagina noastră oficială și să descopere care MAXO este potrivit pentru ei”, a conchis Mariana Corlaci.

Pentru mai multe detalii despre produse, puteți accesa întreaga gamă Wilo-Stratos MAXO și Wilo-Yonos MAXO pe site-ul Wilo România: https://wilo.com/ro/ro/ce-pompa-maxo-alegi/.

 

Despre Wilo România

Wilo România face parte din grupul  Wilo SE-producător premium în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalațiile de încălzire, climatizare și răcire, alimentării cu apă și evacuării apei uzate. Produsele Wilo sunt înalt tehnologizate, prezintă ușurință în utilizare și eficientă energetică, standarde confirmate și de apartenența la organizațiile REHVA și AHCA (Agency for Health Care Administration).

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: