Home » National » Patru oameni au murit în urma unei explozii la uzina de armament Băbeni, județul Vâlcea

Patru oameni au murit în urma unei explozii la uzina de armament Băbeni, județul Vâlcea

Aseară, o explozie a zguduit uzina de armament Băbeni, județul Vâlcea. Potrivit ISU Vâlcea, evenimentul a avut loc în timpul unei operațiuni de dezamorsare a muniției, a explodat o mină antipersonal. În urma exploziei, patru persoane au murit, trei bărbați și o femeie.

În urma acestei nenorociri, procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, potrivit Agerpres.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: