Home » National » 29 noiembrie va fi declarată zi liberă, astfel încât minivacanța de 1 Decembrie să aibă cinci zile

29 noiembrie va fi declarată zi liberă, astfel încât minivacanța de 1 Decembrie să aibă cinci zile

Veste bună pentru românii care vor să profite de vacanța de 1 Decembrie! Aceasta va fi prelungită cu încă o zi. Pentru că ziua de 29 noiembrie stătea între ziua de duminică și cea de 1 decembrie care sunt libere, ziua de 29 noiembrie, luni, urmează să fie aprobată de Guvern drept zi nelucrătoare, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii. Instituția justifică decizia prin faptul că oricum zilele de marți și miercuri erau libere prin lege. Se formează astfel o perioadă de 5 zile libere, dacă este inclus și weekendul 27-28 noiembrie.

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, potrivit anunțului oficial al ministerului Muncii.

Aceasta având în vedere că 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii, iar, în acest an, ele pică în zilele de marţi şi miercuri.

Proiectul urmează să fie discutat în următoarea şedinţă de Guvern.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura