Home » National » Cetatea Oradea poate fi vizită printr-un tur virtual

Cetatea Oradea poate fi vizită printr-un tur virtual

De acum înainte, Cetatea Oradea poate fi vizită din orice colț al lumii, de orice om, chiar din propria casă printr-un singur click. Orădenii, turiștii  sau pasionați de istorie pot efectua, de la distanță, un tur virtual al Cetății Oradea. Plimbarea virtuală pune în lumină detaliile legate de istoria monumentului, de arhitectura cetății, dar și de etapele de reabilitare ale clădirii.

Turul virtual e rezultatul colaborării dintre echipele de lucru ale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și ale Muzeului Orașului Oradea . Acesta a fost finanțat de ADR Nord-Vest, prin proiectul „Revitalizarea Orașelor Fortărețe”, fiind deja pus la dispoziția publicului larg la linkul: my.treedis.com/tour/cetatea-oradea sau pe site-ul Muzeului Țării Crișurilor, la adresa: mtariicrisurilor.ro/muzeul-orasului-oradea/

Link-ul poate fi utilizat și încorporat pe orice platformă digitală, respectiv website sau social media, și poate fi vizualizat și parcurs atât de pe calculator/laptop, cât și de pe telefonul mobil.

„Am început timid în 2008, prin proiectul referitor la Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, ca și complex turistic European, în valoare de 36 milioane lei, pentru ca astăzi valoarea proiectelor cu fonduri europene în două exerciții financiare (2007-2013 și 2014-2020) să ajungă la peste 100 milioane lei pentru punerea în valoare a acestui obiectiv”, a declarat Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, pentru Radio Cluj. 

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: