Home » National » Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Alma Mater Librorum

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Alma Mater Librorum

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reuşită Universitară şi Alianţa Franceză din Suceava, organizează, în perioada 25 – 26 noiembrie 2021, cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Alma Mater Librorum, în format hibrid.

Dedicată Zilei Bucovinei, după o întrerupere de un an, singurul Salon de carte din România organizat de o universitate într-o universitate se bucură, la această nouă ediţie, de o participare largă din Republica Moldova, Ucraina, Franţa, Statele Unite ale Americii şi România.

20 de edituri, case editoriale, librării sunt prezente în format fizic sau online. 6 axe importante de dezbatere structurează evenimentele Salonului:

  1. Publicarea, editarea şi accesul la publicaţii – moderator lector univ. dr. Victor-Andrei Cărcăle
  2. Nevoia de lectură, nevoia de informare – moderator asistent univ. dr. Costel-Ioan Cioban
  3. Când, cum şi ce mai scriem? – moderator bibliotecar Ramona Ţabrea
  4. Ziua Internaţională a Profesorului de Limbă Franceză – moderator lector univ. dr. Mariana Şovea
  5. Diversificarea formelor de lectură – moderator asistent univ. dr. Ioan Fărmuş
  6. Noi experiențe ale vieții – moderator lector univ. dr. Marius Cucu

 

Peste 30 de lansări şi prezentări de carte şi reviste, conferinţe, numeroase întâlniri cu autorii, editorii, cu personalităţi ale culturii româneşti şi străine, cu tineri creatori de literatură, sunt evenimente care se vor desfăşura în Holul Central al Corpului istoric al USV, în Sala de lectură „Mihail Iordache” şi în Sala de lectură Periodice din Corpul A.

Ca în fiecare an, Salonul Internaţional de Carte Alma Mater Librorum are Invitatul de Onoare, care, la această ediţie, este Editura Cartier din Chişinău.

Ca în fiecare an, Salonul nostru de carte lansează manifestări în jurul ideii de lectură, descoperă şi promovează tinere talente, încurajează cercetarea ştiinţifică.

Ca în fiecare an, dialogul generaţiilor devine unul dintre punctele de atracţie ce identifică Salonul de carte de la USV.

12 diplome speciale şi peste 50 de diplome de participare vor fi înmânate în cadrul evenimentelor Salonului.

Salonul Internaţional de Carte Alma Mater Librorum este deschis şi publicului larg, pe baza certificatului de vaccinare.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: