Home » National » Poliția de frontieră a confiscat 30 de mii de pachete cu ţigări de contrabandă

Poliția de frontieră a confiscat 30 de mii de pachete cu ţigări de contrabandă

30 de mii de pachete cu ţigări de contrabandă au fost astăzi confiscate de polițiștii de frontieră de la punctele de trecere de la graniţa din nordul ţării.  Aproape 15 mii de pachete au fost găsite într-o maşină cu numere false de înmatriculare, abandonată la apariţia oamenilor legii. Alte aproape 12 mii de pachete au fost găsite într-un autovehicul care apare ca fiind radiat. Marfa confiscată valorează aproximativ 350.000 de lei.

Jumătate din marfa de contrabandă a fost descoperită sâmbătă, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, în timpul unei razii.

„În jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe o stradă lăturalnică a comunicaţiei Petrova-Strâmtura, un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu ţigări. Ulterior, autoturismul a fost transportat la sediul SPF Valea Vişeului. În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe maşină aparţine, de fapt, unui alt autoturism. În interior a fost descoperită cantitatea de 14.829 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării”, informează, duminică, Poliţia de Frontieră.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: