Home » Local » 8 lucruri pe care ar trebui să le știți, înainte de a vă cumpăra un fond de ten

8 lucruri pe care ar trebui să le știți, înainte de a vă cumpăra un fond de ten

Alegerea unui fond de ten potrivit este dificilă, dar nu imposibilă. De la obținerea nuanței potrivite până la alegerea tipului de textură corectă, un fond de ten este elementul esențial de machiaj la care ne gândim cel mai mult.

Ne dorim o piele fără cusur și o acoperire care nu numai că ne ajută să arătăm superb, dar ne ajută și să acoperim problemele pielii, cum ar fi acneea, petele, rozaceea și multe altele. Iată cum să găsiți nuanța potrivită de fond de ten, să vă ajutați look-ul să dureze și să rămână impecabil, așa cum ar trebui.

1. AFLAȚI CE TIP DE TEN AVEȚI

Dacă aveți pielea grasă, alegeți o bază matifiantă, deoarece aceasta vă va ajuta să mențineți strălucirea sub control. Dacă pielea dvs. este predispusă la uscăciune, alegeți un fond de ten hidratant, care contribuie la hidratarea de care are nevoie. Folosiți un primer pentru a ajuta la prevenirea oxidării și pentru a menține machiajul la locul lui.

2. CUNOAȘTEȚI-VĂ PIELEA

Pielea dvs. este unică pentru dvs., așa că e important să știți de ce produse aveți nevoie pentru a obține cel mai bun finisaj. Un primer sub fondul de ten vă va da încredere, dacă nu vă iubiți pielea în ziua respectivă. Iar dacă nu aveți chef de o acoperire completă, o scurtătură excelentă este să folosiți un nuanțator de ten care vă machiază și în același timp vă hidratează.

4. STABILIȚI CE FEL DE ACOPERIRE VĂ DORIȚI

Dacă vă doriți un look de zi cu zi, un fond de ten Estée Lauder cu acoperire medie este soluția ideală. Dacă ieșiți în oraș sau vă pregătiți pentru câteva selfie-uri, încercați un fond de ten cu acoperire totală, pentru a ajuta la crearea unei texturi cu adevărat impecabile, pentru un ten care să arate sănătos și superb.

5. CUNOAȘTEȚI-VĂ SUBTONURILE

Este important să alegeți nuanța potrivită de fond de ten, iar cunoașterea subtonurilor vă va ajuta să economisiți ore întregi de nepotrivire a fondului de ten. O modalitate rapidă de a verifica este să vă uitați la venele de pe interiorul încheieturilor dvs.

Dacă aveți subtonuri calde, este posibil să aveți o nuanță ușor galbenă a pielii și venele mai mult verzi. Dacă sunteți rece, pielea înclină spre o nuanță roz sau bej și aveți vene albastre. Dacă aveți un ton măsliniu, s-ar putea să aveți o nuanță verde sau maro la nivelul pielii și un amestec de vene albastre și verzi.

6. GĂSIȚI-VĂ LUMINA

Cel mai bun mod de a vă găsi nuanța perfectă de fond de ten este să vă machiați la lumină naturală. Folosiți puțină pudră iluminatoare, care va echilibra unele dintre tonurile din machiaj și încercați una dintre paletele dvs. preferate de conturare. Dacă nu sunteți sigură că fondul de ten încă vi se mai potrivește bine, aplicați-l pe maxilarul inferior și pe gât – este locul de pe corp care este cel mai precis pentru testare. Dacă doriți să treceți cu ușurință la un look diferit, faceți rost de un fond de ten care se amestecă ușor cu crema hidratantă zilnică, pentru o acoperire ușoară, colorată.

7. ALEGEȚI MACHIAJUL PENTRU ACUM

Acea pudră de față care v-a oferit o acoperire strălucitoare în iulie s-ar putea să nu mai funcționeze atât de bine dacă încă o folosiți în decembrie. Fondurile dvs. de ten preferate sunt disponibile într-o gamă completă de nuanțe, ceea ce înseamnă că le puteți amesteca în funcție de faptul că aveți sau nu un bronz de vară – este întotdeauna o idee bună să aveți câteva nuanțe diferite de fond de ten.

8. PUDRAȚI ȘI PROTEJAȚI

Nu uitați să îl fixați ca să puteți uita de el! Aplicarea unei pudre pe fondul de ten lichid este cel mai bun mod de a ajuta baza să aibă un aspect proaspăt și fără cusur toată ziua. O pudră ușoară, translucidă sau una cu o nuanță subtilă, vă va ajuta să vă sigilați look-ul. Dacă preferați să folosiți fondul de ten pudră ca bază completă, una care își schimbă textura de la umedă la uscată vă va oferi acel aspect catifelat perfect.