Home » National » Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, anunță că până la finalul lunii decembrie vor fi disponibile două vaccinuri: pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer și pentru grupa 6-11 ani de la Moderna

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, anunță că până la finalul lunii decembrie vor fi disponibile două vaccinuri: pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer și pentru grupa 6-11 ani de la Moderna

În atenția părinților care au copii cu vârste peste cinci ani. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică seară, la Digi24, că până la finalul lunii decembrie vor fi două vaccinuri autorizate pentru copiii cu vârsta mai mare de 5 ani, cel de la Pfizer și cel de la Moderna.

„Până la sfârșitul acestui an, vestea bună este că probabil vom avea două vaccinuri autorizate. Pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer și pentru grupa 6-11 ani de la Moderna. Faptul că la aproximativ un an de la autorizarea primului vaccin la nivel mondial vom avea două vaccinuri cu autorizare care cuprind vârsta peste 5 ani este cât se poate de bine”, a spus Gheorghiță.

Campania de vaccinare a celor mici va începe imediat ce dozele ajung în țară.

Până la final de noiembrie, început de decembrie, vom fi gata cu tot ceea ce înseamnă partea logistică, amenajarea cabinetelor de vaccinare în centrele de vaccinare și în anumite unități sanitare, vom fi pregătiți cu platforma de programare și RENV și așteptăm livrarea dozelor, cum așteaptă toate celelalte țări europene”, a adăugat el.

About Axinte Radu Alexandru