Home » National » Industria cinematografică, cu un pas în prăpastie din cauza restricțiilor impuse

Industria cinematografică, cu un pas în prăpastie din cauza restricțiilor impuse

Pandemia a pus la pământ numeroase industrii printre care se regăsește și industria cinematografică. De când mall-urile se închid la ora 21, cinematografele au rămas fără clienţi. Pe lângă ora de distribuție a filmelor care nu se mai pliază cu ora la care autoritățile ne-au impus să fim în casă, acum, în sălile de cinema au acces doar persoanele vaccinate.  Cum filmele încep cel mai târziu la ora 20, mulţi nu au cum să ajungă pentru că stau până târziu la serviciu.

Cred că niciun cinematograf nu poate supravieţui pe o perioadă îndelungată în condiţiile în care au cel mult 50 de spectatori pe zi, în cel mai bun caz”, a declarat Monica Felea, distribuitor de filme. 

Singura variantă pentru a supraviețui găsită de lanţurile de cinematografe a fost înghesuirea într-un interval de câteva ore, acelaşi film, în trei săli diferite. Doar aşa pot prinde loc toţi cei care vor să vadă filme în vogă precum Dune, Bond sau Eternals.

Ora este problematică. Oamenii, în timpul săptămânii, ies de la birou după 17:30. Filmele astăzi au o durată de aproape 3 ore. Foarte mulţi ne-au scris că pentru a ajunge la un show la cinema, a trebuit să îşi ia o zi de concediu”, precizează Ioana Ionescu, director de marketing lanţ cinematografe. 

About Axinte Radu Alexandru