Home » National » Polițiștii rutieri încearcă să schimbe Codul Rutier pentru a putea pedepsi conducerea agresivă

Polițiștii rutieri încearcă să schimbe Codul Rutier pentru a putea pedepsi conducerea agresivă

Vești triste pentru șoferii care nu conduc în cel mai calm mod. Polițiștii vor pedepse mai mari pentru șoferii care încalcă legea în trafic. În următoarele luni, agenții de la rutieră vor să înăsprească sancțiunile pentru vitezomani și să introducă noi amenzi pentru cei care conduc agresiv. Decizia vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere.

Flash-uri, slalom printre mașini, șicane în trafic, toate acestea vor fi aspru pedepsite. Șoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”.

Definim sintagma agresivitate în trafic. Nu a fost definită până acum, o mare problemă. O definim acum. Este suficient? Este foarte puțin. O componentă esențială este infrastructura. Cum ne putem uita noi in ochii familiilor care si-au pierdut apropiatii in accidentele de trafic rutier cand noi in 2021 nu avem o strategie de siguranta rutiera.”, a declarat Cătălin Codescu, asociația victimelor din accidente rutiere. 

About Axinte Radu Alexandru