Home » Local » Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au reținut un tânăr pentru furt calificat și conducere fără permis

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au reținut un tânăr pentru furt calificat și conducere fără permis

Polițiștii vasluieni au depistat un bărbat, din comuna Cozmești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au documentat activitatea infracțională a unui tânăr în vârstă de 18 de ani, din localitatea Fâstâci, comuna Cozmești, bănuit de comiterea unui furt calificat în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., ora 05.30, polițiștii vasluieni au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 54 de ani despre faptul că, în noaptea de 19/20 noiembrie a.c., autori necunoscuți ar fi sustras din fața imobilului mamei sale, din satul Fâstâci, comuna Cozmești, un autoturism înmatriculat în străinătate (Italia). Autoturismul aparține concubinului apelantei, cetățean italian, cei doi aflându-se în vizită la rude. De asemenea, fratele apelantei, un bărbat în vârstă de 57 de ani, a sesizat faptul că, în aceeași noapte, din imobilul respectiv, ar fi fost sustrase mai multe bunuri (în valoare de 5.000 lei).

În urma cercetărilor efectuate a fost identificat un prezumtiv autor, un tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea Fâstâci. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Prejudiciul, estimat la 30.000 de lei,  a fost recuperat în totalitate.

În cursul zilei de 20 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni au luat față de tânărul în vârstă de 18 de ani măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior,  acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului.

Activitățile efectuate în cauză au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: