Home » National » ​​Marius Bodea, Senator USR PLUS: România va fi schimbată doar atunci când tot mai mulți dintre noi vor avea curajul să spună „Stop”. Stop hoției, stop corupției, stop vechilor rețele de pile, stop lui „merge și așa”

​​Marius Bodea, Senator USR PLUS: România va fi schimbată doar atunci când tot mai mulți dintre noi vor avea curajul să spună „Stop”. Stop hoției, stop corupției, stop vechilor rețele de pile, stop lui „merge și așa”

​​Marius Bodea (Senator USR PLUS), declarație în Senat:

„România poate fi schimbată de fiecare dintre noi, acolo unde lucrează sau unde trăiește, și de noi toți împreună dacă îi susținem și îi apărăm pe aceia care sunt verticali și luptă.

Un astfel de om este inginerul Florin Tăut, care, pentru că a avut curajul să spună „stop” furtului de lemne de la Ocolul Silvic Poieni-Maramureș, a devenit ținta hoților de păduri, dar mai ales a șefilor și colegilor săi complice cu mafia buștenilor.

Maramureș este unul dintre cele mai periculoase județe pentru silvicultori: în ultimii ani, trei pădurari au fost omorâți și alți câteva zeci au fost răniți în urma unor agresiuni ale celor prinși la furat de bușteni

Florin Tăut a fost amenințat cu moartea de săteni și hărțuit chiar de către colegii săi, care au participat fără jenă la o adunare în care localnicii îl avertizau la vedere că „se va trezi legat de un fag”.

Mai mult, inginerul silvic are un certificat medico-legal care arată că a fost agresat și că a suferit „leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur”. Deși Florin Tăut are dovezi că a fost lovit de un afacerist la care mersese în control, conducerea Direcției Silvice Maramureș nu doar că nu îl apără pe angajatul curajos, cum ar fi normal, ci tot pe suspectul agresor.

„Nu a fost conflict fizic direct, Florin Tăut s-a împiedicat”, a fost răspunsul dat de directorul Direcției Silvice Maramureș reporterului Recorder. Investigația jurnalistică a declanșat mai multe controale ale unor instituții naționale la Ocolul Silvic Poieni, unde Garda Forestieră Cluj a descoperit deja o lipsă de 100.000 de metri cub de lemn din 2012 până în prezent.

Un om curajos a făcut, cu riscul vieții, la propriu, ceea ce instituțiile statului nu au fost capabile măcar în ultimul deceniu: să pornească rotițele care pot oprit golirea munților Maramureșului de păduri.

Ca senator USR voi urmări îndeaproape evoluția acestor anchete, astfel încât să nu ne trezim din nou cu câteva dosare uitate în sertare și restul rumeguș care să acopere vechile rețele de defrișat.

România poate fi schimbată de un singur om, dar acel om are curaj, dar și de noi toți împreună, pentru că numai dacă îi susținem și îi apărăm pe aceia care luptă vom fi siguri că aceștia nu vor fi reduși la tăcere și vom fi siguri că instituțiile – de fapt, oamenii din conducerea lor – nu vor mai putea închide ochii.”

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: