Home » National » CNCAV propune renunțarea la serul AstraZeneca. Numărul oamenilor care doresc vaccin cu aceste ser este foarte mic

CNCAV propune renunțarea la serul AstraZeneca. Numărul oamenilor care doresc vaccin cu aceste ser este foarte mic

În condițiile în care numărul persoanelor care doresc să se vaccineze cu serul AstraZeneca este extrem de redus, Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a propus Ministerului Sănătăţii renunţarea să renunțe la importurile acestui ser.

„În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent, la nivel naţional nu sunt doze disponibile de la compania AstraZeneca, România urmând a recepţiona o tranşă cu care să finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză, a menţionat medicul.

Potrivit raportărilor CNCAV, în foarte multe zile nu s-a vaccnat nicio persoană cu serul AstraZeneca. Până acum, 852.031 persoane au fost vaccinate cu acest ser de la debutul campaniei de vaccinare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: