Home » National » Relaxarea românilor de sărbători ne poate aduce un număr mare de cazuri COVID-19 din luna ianuarie

Relaxarea românilor de sărbători ne poate aduce un număr mare de cazuri COVID-19 din luna ianuarie

Sărbătorile de iarnă ne pot induce dorința de a ne relaxa și de a fenta restricțiile impuse de autorități. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, dr. Florin Roşu, susține că datorită numărului pacienților din spitalele Covid, care este considerabil mai mult, oamenii vor avea tendința să se relaxeze în perioada sărbătorilor.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu.

Potrivit managerului, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă, însă un nou val e așteptat la jumătatea lunii ianuarie.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar, după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a adăugat medicul Florin Roşu.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: