Home » Local » Vasluienii cu locuințele branșate la sistemul centralizat de încălzire vor plăti 250 lei/gigacalorie

Vasluienii cu locuințele branșate la sistemul centralizat de încălzire vor plăti 250 lei/gigacalorie

În anotimpul rece 2021-2022, vasluienii care au locuințele conectate la sistemul centralizat de încălzire vor plăti un preț de 250 lei/gigacalorie. Diferența dintre prețul de facturare la populație și preţul de producţie, care este de 814,36 lei/gigacalorie cu TVA, va fi suportată de la bugetul local.  Acest tarif ar urma să fie aplicat prestaţiilor ce se vor efectua către populaţie începând cu luna noiembrie 2021.

Prețul de producere, distribuţie şi furnizare al energiei termice a fost fundamentat ţinându- se cont de consumatorii branşaţi la cele 3 puncte de producţie, de producţia realizată în ultimele 12 luni şi creşterea preţului la gaze naturale.

De asemenea, necesitatea ajustării preţului local de producţie al energiei termice vine pe fondul creşterii substanţiale a preţurilor şi la alte categorii de cheltuieli, cum ar fi cele cu munca vie, cheltuieli materiale şi energia electrică.

SC Goscom Vaslui are calitatea de furnizor al serviciului de alimentare cu energie termică. Serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Vaslui face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice şi cuprinde totalitatea activităţilor privind producerea, distribuţia şi furnizarea energiei termice.

SC Goscom Vaslui a preluat din iarna 2019-2020 furnizarea de agent termic în sistemul de încălzire centralizat. Schimbarea de furnizor a avut loc după ce SC Termprod Vaslui a rămas fără licență de furnizare a serviciului public către populație. În iarna trecută mai erau legate la sistemul centralizat de încălzire trei blocuri, din Zona Industrială, Crucea Gării și CET, care aveau în total 116 beneficiari.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: