Home » National » Cartea lui George Burcea, Scrisoare către Ceaușescu, va fi retrasă. Decizia a fost luată după ce actorul a susținut că „unele femei merită să fie bătute cu mese, cu scaune”

Cartea lui George Burcea, Scrisoare către Ceaușescu, va fi retrasă. Decizia a fost luată după ce actorul a susținut că „unele femei merită să fie bătute cu mese, cu scaune”

Editura Hyperliteratura  a luat decizia de a retrage cartea actorului George Burcea, Scrisoare către Ceaușescu, după ce acesta a spus că „unele femei merită să fie bătute cu mese, cu scaune”.

„Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani”, spune Geroge Burcea în filmarea sa live.

Pentru atitudinea sa, editura îi retrage cartea.  „Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, scrie pe site-ul editurii. 

În cursul zilei de marți, scriitorul Andrei Ruse, directorul Hyperliteratura și redactorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, a postat public un mesaj prin care s-a dezis ferm de declarațiile actorului George Burcea.

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…). Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”, spune Andrei Ruse. 

About Axinte Radu Alexandru