Home » National » Conform celor spuse de Kelemen Hunor, în coaliția PNL-PSD-UDMR încrederea între parteneri este mică

Conform celor spuse de Kelemen Hunor, în coaliția PNL-PSD-UDMR încrederea între parteneri este mică

Se poate contura un Guvern pe baza unei coaliții șubrede? Kelemen Hunor ne demonstrează că acest lucru este posibil. Acesta a declarat că în actuala coaliție PNL-PSD-UDMR încrederea între parteneri este mică. „Dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate crește gradul de încredere. Eu sunt un om optimist din fire”. 

„Gradul de încredere nu diferă față de vechea coaliție. E mică. A fost mică și în decembrie, ați văzut, a ținut 9 luni de zile din păcate. Dacă era un grad de încredere mare și puteam să creștem gradul de încredere prin deciziile luate împreună și prin aplicarea deciziilor, atunci probabil că acea coaliție, PNL-USR-UDMR, n-ar fi avut un sfârșit atât de brutal, în septembrie.  Și acum există acest grad de încredere destul de scăzut, dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate crește gradul de încredere. Eu sunt un om optimist din fire, reînnoiesc speranța în fiecare dimineață când mă trezesc, și sper că prin deciziile comune reușim să creștem această încredere între parteneri. Până la urmă nu se poate fără încredere. Va fi greu de guvernat dacă nu ai încredere. 

Această coaliție mare, o coaliție dificilă, fără doar și poate, poate să asigure stabilitate pentru România, poate să însemne și o reformă substanțială, dacă ne gândim că totuși e o coaliție cu aproape 70% în Parlament. Pentru acest lucru trebuie să știi că vrei să mergi pe termen lung. Trebuie să faci proiecte pe termen lung, inclusiv anumite reforme constituționale și ale statului”, a conchis Kelemen Hunor.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: