Home » National » Cabinetul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului, cu o majoritate de 318 voturi „pentru”

Cabinetul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului, cu o majoritate de 318 voturi „pentru”

Parlamentul s-a reunit astăzi de la ora 10 pentru a votul de învestitură a Guvernului Ciucă, susținut de PSD – PNL – UDMR. Este de așteptat ca guvernul să primească votul favorabil, având în vedere că noul guvern beneficiază de o majoritate confortabilă în Parlament.

Conform anunțului oficial de la Tribuna Parlamentului, Cabinetul Ciucă a primit 318 voturi ”pentru” și 126 ”împotrivă”. Întreg Executivul urmează să depună jurământul la Palatul Cotroceni, iar în această după amiază va avea loc o primă ședință de guvern. Noul cabinet va avea 20 de miniștri – 9 de la PSD, 8 de la PNL și 3 de la UDMR. În baza acordului politic încheiat de cele trei formațiuni, PNL va da primul premier, prin rotație, urmând ca PSD să dea următorul prim-ministru.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au dat votul de încredere, chiar și celor care nu ne-au votat. Vrem să depășim toate aceste probleme pe care le avem și le întâmpinăm din cauza crizei Covid. Mulțumindu-va încă o dată, vă rog să ne dați voie să mergem să ne apucăm de treabă!”, a declarat Ciucă la finalul ședinței din Parlamen

About Axinte Radu Alexandru