Home » National » Ceața a pus stăpânire pe mai multe județe din Moldova și Transilvania

Ceața a pus stăpânire pe mai multe județe din Moldova și Transilvania

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineață mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru zece judeţe din Moldova şi Transilvania, valabile în perioada următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele Bacău, Suceava,  Neamţ, Iaşi  se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, tot până la ora 10:00, în zonele depresionare a judeţelor Harghita şi Braşov, precum şi în judeţele Alba,  Mureş, Sibiu se va semnala local ceaţă, care va duce la scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Ceaţă va fi până la ora 10:00, şi în judeţul Cluj, în localităţile Gherla, Căşeiu, Bonţida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câţcău, Vad.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: