Home » Administratie » Consiliul Județean Vaslui sprijină financiar Epicopia Hușilor pentru reparațiile curente la chilii

Consiliul Județean Vaslui sprijină financiar Epicopia Hușilor pentru reparațiile curente la chilii

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aloca Episcopiei Hușilor un ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor de reparații curente la chilii.Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 505.680 lei, iar valoarea sprijinului financiar care va fi acordat este de 100.000 lei.

Un alt ajutor financiar va fi dat și Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil”, din municipiul Vaslui, pentru continuarea lucrărilor de pictură. Valoarea totală a devizului rămas de executat este de 663.582 lei, iar valoarea sprijinului financiar se ridică la suma de 50.000 lei.

Nu în ultimul rând, Parohia Draxeni, din comuna Rebricea va primi un ajutor financiar pentru continuarea executării lucrărilor la Așezamântul Social „Sfântul Ierarh Nectarie” Draxeni. Valoarea devizului lucrărilor rest de executat este de 1.623.997 lei, iar valoarea sprijinului financiar este de 50.000 lei.

Reamintim că CJ Vaslui a alocat în luna octombrie 2021 un sprijin financiar de 300.000 de lei mai multor biserici din Bârlad și Murgeni  Astfel, Parohia Sf. Trei Ierarhi II din municipiul Bârlad a primit 50.000 de lei pentru continuarea executării lucrărilor la biserica Parohială. De asemenea, Parohia Sf.Gheorghe din municipiul Bârlad a primit 150.000 lei pentru finalizarea lucrărilor din proiectul ,,Valorificarea

turistică a ansamblului monument istoric Sf.Gheorghe a breslei abagerilor din municipiul Bârlad”. Și Parohia Sf. Petru și Pavel din municipiul Bârlad a încasat 50.000 de lei pentru continuarea executării lucrărilor de finisaje, dotare și amenajare a bisericii parohiale, iar Biserica Penticostală ,,Filadelfia” din oraș Murgeni a primit o finanțare de 50.000 lei pentru executarea lucrărilor de renovare lăcaș de cult.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut