Home » National » ISU avertizează: Gardurile despărțitoare folosite în unele hipermarketuri pot îngreuna evacuarea în caz de incendiu

ISU avertizează: Gardurile despărțitoare folosite în unele hipermarketuri pot îngreuna evacuarea în caz de incendiu

Un cunoscut lanț de hipermarketuri a montat garduri prin care să despartă persoanele vaccinate de persoanele nevaccinate. Această decizie a fost aspru criticata de oameni, și nu numai. Șeful ISU Timiş, colonel Lucian Mihoc, avertizează că astfel de garduri pot îngreuna evacuarea în caz de incendiu.

„Fac o referire la galeriile comerciale, pentru că am văzut în mass-media că sunt unele galerii comerciale care au făcut o separaţie fizică cu garduri delimitatoare pentru anumite categorii de persoane, vaccinaţi/nevaccinaţi, cu certificat verde şi fără certificat. Din punct de vedere al normelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, aceste delimitatoare de tip gard pot îngreuna partea de evacuare. În acest sens vom avea discuţii cu reprezentanţii galeriilor comerciale, pentru că, din punctul nostru de vedere, aceste delimitatoare nu trebuie să-şi aibă existenţa pe holurile de evacuare”, a explicat şeful ISU Timiş.

Astfel de magazine alimentare care au impus garduri despărțitoare se găsesc în mai multe orașe din țară.

About Axinte Radu Alexandru