Home » Administratie » Pregătiri pentru iarnă! Pe unele drumuri județene continuă și refacerea semnalizărilor rutiere

Pregătiri pentru iarnă! Pe unele drumuri județene continuă și refacerea semnalizărilor rutiere

Pregătirile pentru noul anotimp rece au intrat în linie dreaptă. Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că în această perioadă se depozitează nisip pe toate drumurile județene, pentru a facilita circulația pe timpul iernii. De asemenea, în funcție de evoluția vremii, este continuată și acțiunea de semnalizare rutieră a unor drumuri județene, în zonele în care acestea sunt necesare

„Sper să facem față eventualelor intemperii. În ultimii doi ani timpul a fost mai favorabil, a fost mai liniștit și sper ca și de această dată  să avem posibilitatea să ne facem treaba așa cum trebuie. Oricum, în această perioadă este mare nevoie de precipitații pentru sectorul agricol”, a precizat Ciprian Trifan.

În anotimpul rece 2021-2022, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene vor patrula aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. La fel ca și în anii trecuți, pentru acțiunea de deszăpezire este nevoie de aproximativ 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.

CJ Vaslui are un singur prestator pentru lucrările de deszăpezire, iar societatea are la rândul ei contracte cu alte firme sau primării care dețin utilaje pentru astfel de lucrări. Cu utilajele de la LDP Vaslui, primării și alte firme cu care sunt încheiate contracte, autoritățile județene urmăresc să desfășoare aceste lucrări de deszăpezire cu operativitate și la un randament optim.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut