Home » National » Studenții suceveni de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, premiați la un colocviu studențesc de prestigiu

Studenții suceveni de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, premiați la un colocviu studențesc de prestigiu

În perioada 25-26 noiembrie 2021, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi s-a desfășurat, în cadrul Facultății de Litere, ediția a XLVII-a a prestigiosului Colocviu Național Studențesc „Mihai Eminescu”.

Coordonați de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, lector univ. dr. Alina Prelipcean și asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, studenții suceveni au participat la secțiunile Exegeză și Traducere și au obținut următoarele premii: la secțiunea Exegeză, Raluca-Maria Hacman (Filip), anul II, specializarea Engleză-Română, premiul al II-lea, cu lucrarea „Bolnav în al meu suflet…” – dinspre o lectură genetică, spre o lectură semiotică, și Simina Lazăr, anul III, specializarea Engleză-Română, mențiune, cu lucrarea Retorica ironiei şi conștiința tragică în poezia „Bolnav în al meu suflet”. Le secțiunea Traducere, pentru traducerea în limba spaniolă a poemelor Bolnav în al meu suflet…, În van căta-veţi… și În zădar în colbul şcolii…, au fost premiați Mădălina Opincă, masteratul Teoria și Practica Traducerii, anul al II-lea (premiul al II-lea) și Marian Apostol, anul II, Engleză-Spaniolă (premiul al III-lea).

Pe lângă studenții suceveni, la Colocviu au participat studenți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanța și Universitatea Alecu Russo din Bălți.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: