Home » National » 60 de persoane care s-au întors la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid 19. Se preconizează că unii oameni sunt infectați cu tulpina Omicron

60 de persoane care s-au întors la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid 19. Se preconizează că unii oameni sunt infectați cu tulpina Omicron

Situație alarmantă în Amsterdam! 60 de persoane care au ajuns, sâmbătă cu două zboruri din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid 19, au anunțat oficialitățile olandeze, citate de BBC. Acestea au fost izolate într-un hotel lângă aeroportul Schiphol.

Circa 600 de pasageri au fost ținuți câteva ore după sosire pentru a fi testate. Autoritățile olandeze au precizat că noua tulpină, Omicron, a fost detectată probabil la un număr de persoane care au fost testate pozitiv.

Între timp, mai multe țări europene, ca Germania, Danemarca și Marea Britanie au raportat cazuri de infectare cu Omicron. Noua tulpină a fost raportată, miercuri, de OMS în Africa de Sud.

Olanda intră în lockdown parțial începând de duminică până cel puțin pe data de 19 decembrie.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: