Home » Administratie » Străzi reabilitate complet la Bârlad!

Străzi reabilitate complet la Bârlad!

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Bârlad, care a vizat reabilitarea unor străzi, a fost finalizat. Este vorba despre un pachet format din nouă străzi (pe care edilii l-au numit, generic, Pachetul ”Gheorghe Emandi”), care erau într-un stadiu avansat de degradare și care acum sunt acoperite de covoare asfaltice noi. Iată lista străzilor reabilitate: GHEORGHE EMANDI (1.091,00 metri liniari) ; CERBULUI (1.667,00 ml); AUREL VLAICU (362,00 ml); MUZELOR (344,00 ml); ȘTEFAN NEAGOE (242,00 ml); ION CODRESCU (391,00 ml); GRIVIȚEI (185,00 ml); OPANEZ (423,00 ml). O comisie din partea autorității locale ce l-a avut în frunte pe primarul Dumitru Boroș, s-a deplasat în teren pentru a efectua recepția finală a lucrărilor împreună cu firma care a executat reabilitarea acestor străzi, respectiv Viacons Rutier SRL Huși.

„Este un prim proiect la care am ținut foarte mult și care, iată, astăzi, îl vedem încheiat în proporție de 95%. Mai este de lucru pe strada Constantin Brâncoveanu, unde nu s-au putut începe lucrările întrucât nu s-au finalizat cele de apă și canal. Dar, chiar și așa, acest prim pachet de nouă strazi a presupus refacerea în totalitate a infrastructurii rutiere și pietonale și s-a desfășurat în paralel cu cel care prevede turnarea de covoare asfaltice pe alte 20 de străzi. Sunt proiecte ambițioase pe care mi le-am asumat, cu toate dificultățile lor, încă de acum un an. Seriozitatea constructorilor de la Viacons ne-a demonstrat că se pot face lucruri de calitate și la termen și chiar am fost impresionat de volumul de muncă prestată. Motiv pentru care vreau să le mulțumesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Termenul de execuție a lucrării (demarată în 2019) a fost de 24 de luni. Investiția a fost suportată de la bugetul local, în parte, iar diferența (4.721.329 lei) a fost acoperită de economia făcută la împrumutul contractat pentru lucrările de canalizare din cartierele Munteni și Podeni.

About Razvan Calin