Home » Local » ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

În perioada 27-28 noiembrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități în vederea prevenirii si combaterii ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, care au avut drept scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (combaterea spălării banilor, a evaziunii fiscale și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 60 de agenți economici și legitimate peste 50 de persoane. A fost constatată săvârșirea a 4 infracțiuni, dintre care o infracțiune prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, una prevăzută de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, o infracțiune de ”contrabandă” prevăzută de art. 270, alin. 3, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și o infracțiune de “efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Au fost aplicate un număr de 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 67. 500 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 14 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, una a fost aplicată pentru încălcarea Legii 55/2020  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, 2 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 3 a fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Mai mult, au fost confiscați peste 5.200 lei și bunuri în valoare de peste 2.000 lei care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: