Home » National » Conform unui studiu, patru milioane şi jumătate de români se luptă cu sărăcia profundă

Conform unui studiu, patru milioane şi jumătate de români se luptă cu sărăcia profundă

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că patru milioane şi jumătate de români se luptă cu sărăcia profundă, iar şansele de a se desprinde din această situaţie sunt infime.

​​Înainte de pandemie, Statistica a numărat 4,6 milioane de români considerați săraci. În pandemie, numărul lor s-a redus la 4,5 milioane, dar trebuie precizat că populația României a scăzut între 2020 și 2019 cu tot pe-atâția oameni.

Moldova, Oltenia şi Dobrogea sunt regiunile din ţara noastră în care cei mai mulţi români se confruntă cu fenomenul sărăciei extreme, iar prin comparaţie cu anul 2017, analiza făcută de INS ne arată că doar în regiunile Bucureşti-Ilfov şi nord-vestul ţării acest fenomen a scăzut. Cel mai mult au de suferit copiii, bătrânii şi persoanele singure. În ceea ce priveşte familiile, cel mai mult au de suferit familiile numeroase, alcătuite din doi părinţi şi cel puţin trei copii, dar şi familiile monoparentale.

Sărăcia este situaţia în care se află acei oameni ale căror venituri sunt atât de scăzute încât le este imposibilă atingerea unui standard de viaţă considerat ca fiind acceptabil în societatea în care trăiesc, care se confruntă cu dezavantaje multiple legate de şomaj, venituri mici, condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport şi petrecerea timpului liber, scrie INS în studiul „Dimensiuni ale incluziunii sociale”, publicat în acest weekend.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: