Home » Local » Jocurile de noroc, la control! 335 mijloace de joc de noroc au fost verificate de experți

Jocurile de noroc, la control! 335 mijloace de joc de noroc au fost verificate de experți

Serviciul Județean de Metrologie Legală (SJML) Vaslui a avut în acest an o activitate bogată. Astfel, pe segmentul controlului tehnic al mijloacelor de joc de noroc, experții de la nivel local au verificat un număr de 335 mijloace de joc de noroc.

Tot în acest an, laboratoarele care au primit autorizație pentru efectuarea controlului metrologic legal au realizat verificări metrologice periodice și după reparare, asigurând legalitatea unui număr de 665 de aparate de cântărit cu funcționare neautomata, fiind asigurată legalitatea unui număr de 534 contoare de apa rece.

SJML Vaslui face parte din zona teritorială de competență a Direcției Regionale de Metrologie Legală Bacău, care funcționează în structura organizatorică a Biroului Român de Metrologie Legală.

Biroul Român de Metrologie este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, este responsabil cu asigurarea reglementarilor metrologice, mijloacelor tehnice și acțiunilor necesare obținerii credibilității rezultatelor măsurărilor, precum si cu exercitarea, în numele statului, a controlului metrologic legal, la nivel național.

„Domeniile de interes public, în mod concret categoriile și sortimentele de mijloace de măsurare supuse controlului sunt reglementate în lista oficială a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal. Aceste domenii de interes public includ măsurările privind sănătatea și siguranța populației, ordinea publică, protecția mediului, protecția consumatorilor, perceperea taxelor si impozitelor și corectitudinea tranzacțiilor comerciale, care afectează direct sau indirect viața cetățenilor”, a spus Bogdan Hulpac, reprezentantul SJML Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: