Home » National » Organizația Mondială a Sănătății: Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă un risc foarte ridicat la nivel mondial

Organizația Mondială a Sănătății: Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă un risc foarte ridicat la nivel mondial

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă! Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă „un risc foarte ridicat” la nivel mondial. OMS a subliniat însă că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.

„Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron”, arată OMS într-un document tehnic publicat luni, care emite recomandări autorităţilor pentru a încerca să împiedice răspândirea noii variante virale.

„Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată”, afirmă OMS, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„În funcţie de aceste caracteristici, ar putea să existe vârfuri viitoare de COVID-19, cu potenţiale consecinţe severe în funcţie de diferiţi factori şi, în special, de locurile unde aceste vârfuri s-ar produce”, adaugă OMS.

Varianta Omicron a coronavirusului prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta, arată o primă „imagine” asupra acestei noi tulpini care a fost identificată în Africa de Sud şi care este deja prezentă în Europa şi în alte părţi ale lumii.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: