Home » Administratie » Consilierii locali propun achiziționarea unui patinoar. Investiția se ridică la 400.000 de euro!

Consilierii locali propun achiziționarea unui patinoar. Investiția se ridică la 400.000 de euro!

Începând cu luna decembrie, în municipiul Vaslui va funcționa un patinoar, aflat în subordinea Direcţiei de Administrare Pieţe Târguri şi Oboare. În acest sens, un teren în suprafaţă de 650 de metri pătraţi din Parcul Copou, pe care urmează să fie instalat patinoarul, urmează să fie dat în administrare municipalităţii.

La discuțiile din ședința ordinară a Consiliului Local Vaslui privind acest proiect de hotărâre, consilierii locali au cerut executivului să tatoneze piața în vederea achiziționării unui astfel de patinoar.

„Să se facă un calcul pentru anul viitor, să vedem cât este un patinoar care să fie al primăriei. Iarna îl montăm, iar apoi îl demontăm. Să ia primăria un patinoar!”, a spus Valentin Dragomir, consilier PNL.

Cătălin Mândru, viceprimarul municipiului Vaslui, a răspuns că s-a făcut o astfel de cercetarea a pieții, iar în urmă cu doi ani un astfel de patioanr costa 400.000 de euro. Cum amortizarea unei astfel de investiții se poate face într-o perioadă lungă de timp, municipalitate a ales să închirieze patinoarul pentru a fi instalat în Parcul Copou.

Cheltuielile legate de funcţionarea patinoarului vor fi suportate de Direcţia de Administrare Pieţe Târguri şi Oboare Vaslui. În cursul anilor trecuţi, patinoarul a funcţionat în administrarea unor firme private, însă operatorii economici nu au considerat rentabilă această activitate. În acest anotimp rece intrarea la patinoar va fi liberă, urmând ca închirierea patinelor să fie contracost.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut