Home » National » Dacia dă startul comenzilor pentru noul model de familie, Jogger

Dacia dă startul comenzilor pentru noul model de familie, Jogger

De Ziua Națională a României, Dacia deschide comenzile pentru noul său model de familie, Jogger, acesta urmând să fie disponibil în două versiuni de echipare, Essential și Comfort, la care se adaugă seria limitată Extreme. Lansat în urmă cu câteva luni, la Salonul Auto din Munchen, noul Jogger de la Dacia, un automobil compact cu trăsături combinate, de crossover și MPV, se pregătește de lansarea pe piața din România.

La capitolul motorizări, Jogger va fi disponibil cu motorul dual, benzină/GPL ECO-G 100 și cu noul motor TCe 110 care vine însoțit de o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Ambele motoare sunt echipate cu sistemul Start & Stop și sunt conforme normei Euro 6D Full.

Prețurile anunțate de Dacia încep de la 13.990 euro, pentru versiunea Essential în configurație cu 5 locuri, cu motorul ECO-G 100 și, respectiv, 16.950 euro pentru versiunea Comfort în configurație cu 7 locuri, echipată cu motorul TCe 110. Seria Limitată „Extreme” va costa 16.800 euro pentru arhitectura cu 5 locuri și motorizare ECO-G 100 și 18.000 euro  pentru configurația cu 7 locuri și motor TCe110.

Dacia susține că primele exemplare vor fi livrate în luna martie a anului 2022. Dacia Jogger are foarte multe detalii și elemente preluate de la noile Sandero și Logan, având în plus un design care amintește de un SUV, fiind din acest punct de vedere înrudit cu Stepway: protecții laterale ale pasajelor roților, o gardă la sol de 20 cm și spațiu pentru pasageri și bagaje specific clasei compacte. Un element specific este linia acoperișului, care are o direcție ascendentă în jumătatea din spate a mașinii, pentru a putea oferi mai mult volum pasagerilor din spate și bagajelor.

Lungimea mașinii este de 4,55 metri, fiind astfel cea mai lungă Dacia, cu un ampatament foarte mare, 2,89 metri, specific mașinilor din clasa medie. Înălțimea de 1,63 metri și lățimea de 1,78 metri poziționează Jogger între clasele B și C. Portbagajul cu o înălțime de 66 cm, o lățime între pasajele roților de un metru și o lungime de 1,15 metri, găzduiește în configurația de 7 locuri două scaune independente, în care se poate călători rezonabil, pe distanțe scurte. Volumul portbagajului cu toate scaunele pe locul lor este de numai 160 de litri, dar ajunge până la 712 litri, cu scaunele rabatate. Volumul total, cu toate scaunele strânse, este de 1.819 litri. Varianta cu 5 locuri are un volum al portbagajului standard de 842 litri.

About Axinte Radu Alexandru