Home » Local » Județul Vaslui nu are parte de investiții în sectorul de producție

Județul Vaslui nu are parte de investiții în sectorul de producție

Anul acesta, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” (ISU) Vaslui a emis autorizarea privind securitatea la incediu mai multor investiții din sectorul privat, cum ar fi magazine și clădiri de locuințe.

„Am dat autorizații pentru foarte multe investiții de la privat, în municipiile Bârlad, Huși, dar și în alte zone. Sunt mai multe obiective din privat pentru care se cere autorizarea ISU, nu de la instituții publice. Sunt investiții mari în magazine, locuințe, comerț, nu avem spații de producție”, a spus Niculae Tătaru, inspectorul șef al ISU Vaslui.

Avizele și autorizațiile de securitate la incendiu și de protecție civilă se solicită inspectoratelor județene în a căror zonă de competență urmează să fie realizate ori sunt amplasate construcțiile, instalațiile sau amenajările respective. Cererea de emitere a avizului sau autorizației poate fi depusă în format electronic însoțită de semnătura electronică a investitorului sau beneficiarului.

Potrivit legislației în vigoare, termenul de emitere a avizelor este de maximum 15 zile lucrătoare. Termenul de emitere a autorizațiilor este de maximum 30 de zile lucrătoare.

În situația în care documentația este incompletă, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, inspectoratul județean comunică solicitantului, în scris, documentele care trebuie depuse spre completare, precum și faptul că trebuie să ridice documentația depusă. Documentele necesare completării documentației se depun în maximum 30 de zile de la comunicare, cu adresă scrisă în care se menționează numărul și data cererii.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut