Home » National » La parada de anul acesta, Armata va prezenta sistemele de rachete Himars și Patriot

La parada de anul acesta, Armata va prezenta sistemele de rachete Himars și Patriot

După zile întregi de repetiții, totul este pregătit pentru parada militară de 1 Decembrie. La Arcul de Triumf din Capitală s-au făcut și astăzi ultimele repetiții pentru ca evenimentul de Ziua Naţională să se desfăşoare cu precizie militărească. Mai restrânsă decât în anii trecuţi, parada este totuşi deschisă şi publicului. Cei care vor să o urmărească în zona oficială vor avea nevoie de certificat verde.

1500 de militari sunt gata să defileze pe sub Arcul de Triumf de Ziua Naţională. La repetiţii, soldaţii au defilat cu peste 140 de mijloace militare de transport. Printre ele şi surpriza acestei parade: 12 blindate Piranha 5, transportoare extrem de performante, intrate recent în dotarea Armatei. Sunt adevărate maşinării de război. Cu autonomie de peste 1000 de kilometri şi pot atinge o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră. Încă nu au fost folosită de militarii de la noi în teatrele de operaţii, însă acest lucru s-ar putea întâmpla începând de anul viitor.

În premieră, la parada de 1 decembrie vom vedea şi formații cu sisteme de rachete Himars și Patriot. Dacă cerul va fi senin, deasupra Capitalei aparatele de zbor din dotarea Armatei vor face spectacol.

Aproximativ 40 de aeronave vor defila pe cerul de deasupra Bucureştiului, elicopterele IAR 330, avioanele Spartan şi avionul Hercules, de asemenea F16”, a declarat locotenent col. Liviu Vasilca, comandantul Batalionului 22. 

About Axinte Radu Alexandru