Home » Administratie » Facturi urgente pe șantiere! Peste 10 milioane de lei pentru plata lucrărilor executate

Facturi urgente pe șantiere! Peste 10 milioane de lei pentru plata lucrărilor executate

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va dezbate, azi, într-o ședință de îndată, un proiect de hotărâre privind utilizarea excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2021 ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. Astfel, se are în vedere utilizarea sumei de 17.575.334 lei ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare.

În cazul bugetului local al judeţului Vaslui, excedentul la finele anului 2021 a fost de 17.575.334,9 lei. Din aceasta, suma de 11.928.201,68 lei este rezervată pentru efectuarea cheltuielilor ce au fost stabilite prin acte normative sau de către finanțatori. În acest sens, menționăm că suma de 11.713.394,68 lei reprezintă prefinanțări pentru patru proiecte ale CJ Vaslui și pentru proiectele ce sunt implementate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Din suma alocată în anul 2021 de Guvernul României din Fondul de intervenție, suma de 214.807 lei nu a fost utilizată. Această sumă se regăsește în excedentul la încheierea exercițiului bugetar 2021 și va fi utilizată în acest an cu aceeași destinație.

Rezultă că suma ce va putea fi utilizată în acest an pentru finanțarea deficitului bugetului local al județului, suplimentar față de destinațiile prezentate, este de 5.647.133,22 lei.

”Având posibilitatea utilizării imediate a sumelor menționate, putem achita în cel mai scurt timp lucrările executate, astfel încât să nu punem în pericol implementarea investițiilor de la nivelul județului. Societățile care au executat lucrări de investiții în baza contractelor incheiate cu UAT Județul Vaslui își vor primi contravaloarea lucrărilor executate și astfel vor avea asigurat cashfllow-ul pentru continuarea lucrărilor, achitarea furnizorilor și plata salariilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*