Home » Local » 5 sfaturi pentru alegerea unei mochete pentru camera de zi

5 sfaturi pentru alegerea unei mochete pentru camera de zi

Mochetele pot fi un accesoriu valoros pentru camerele dvs., atâta timp cât știți cum să le alegeți. Iată câteva sfaturi privind alegerea unei mochete pentru camera de zi.

Mochetele au un scop foarte specific, sau nu? Ei bine, nu numai că puteți călca pe ele în confort, dar puteți îmbunătăți și perspectiva generală a întregului mediu din camera dumneavoastră. Cu toate acestea, nu orice mochetă va funcționa.

În acest articol, vom arunca o privire asupra procesului din spatele alegerii unei mochete pentru sufrageria dvs.

1. Durabilitate

Camera de zi, prin natura sa, este o cameră cu mult trafic pietonal, prin urmare, o mochetă trebuie să fie durabilă. Pentru a vă asigura că mocheta poate rezista la uzura vieții dvs. obișnuite de familie – trebuie să căutați un material de înaltă calitate care să susțină o garanție cuprinzătoare de uzură/rupere.

Atunci când căutați cea mai bună mochetă la metru, testați calitatea acestuia îndoind-o pe spate. Dacă suportul se vede, mocheta cu densitate scăzută se va strivi mai repede. Durabilitatea unei mochete se măsoară în indicele de densitate, răsucirea tufturilor și greutatea feței. În plus, țineți cont de diferența dintre fibrele discontinue și un filament continuu volumetric. Primele se desprind ușor și necesită multă aspirare.

2. Material

Tipul de fibră pe care îl alegeți pentru mocheta din sufragerie va afecta nu numai felul în care acesta va arăta, ci și cât de durabil va fi. Iată câteva exemple:

Poliesterul este rezistent la pete și se simte confortabil atunci când este călcat. Este mai greu de curățat, se varsă și nu durează atât de mult.

Triextra este derivat din zahăr de porumb. Are o rezistență impecabilă la pete și este elastic. Este un material mai nou și nu este încă utilizat pe scară largă.

Cel mai rezistent tip de fibră este nailonul. Cu toate acestea, trebuie să fie tratat cu un spray rezistent la pete în mod regulat.

Olefina rezistă la pete, mucegai și decolorare. Nu este scumpă, dar la fel de puțin rezistentă ca și nailonul. Cu toate acestea, reprezintă totuși o opțiune destul de bună pentru camerele de zi.

3. Curățarea

Deoarece camera de zi este cel mai mult folosită de familie, se vor întâmpla cu siguranță accidente și pete. A avea o mochetă care să fie ușor de curățat este o prioritate. Deoarece va face ca sufrageria să fie relaxată și nu plină de angoasă pentru a păstra mocheta curat. Luați în considerare o mochetă cu o garanție pe viață.

4. Moliciune

Dacă familia dvs. petrece mult timp pe podea, moliciunea mochetei va face o diferență enormă. Majoritatea producătorilor de mochete au mochete moi, care sunt construite cu fibre mai fine.

Moliciunea este obținută prin intermediul unei perne plasate sub mochetă. Un subtapet poate atinge un echilibru între durabilitate și moliciune, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru cei care doresc ce e mai bun din ambele lumi. Mochetele din spumă cu memorie pot oferi acest lucru, așa că ar trebui să aruncați o privire și la acestea.

5. Culoare

Culoarea mochetei este în întregime subiectivă. Chiar dacă există o anumită relevanță între culoare și estetică, numai dvs. puteți determina care este cea mai bună. Cu toate acestea, puteți lua în considerare utilizarea camerei, sursele de lumină din cameră, culoarea animalelor de companie etc.

Toate aceste lucruri vor varia cumva selecția culorii pentru a vă oferi cea mai bună nuanță posibilă pentru mediul dumneavoastră. Culorile îndrăznețe sunt distractive, dar se învechesc. Culorile neutre nu se demodează niciodată. Culori calde creează o ambianță și confort.

Acum că ați descoperit cele mai bune sfaturi pentru alegerea unei mochete, sunteți pe drumul cel bun pentru a găsi cea mai bună mochetă posibilă pentru sufrageria dvs. O mochetă de care se vor bucura nu numai, familia și prietenii dumneavoastră – ci și casa însăși.

Mochetele servesc unui scop specific, iar acest scop ar trebui să fie determinat de dumneavoastră. Mochetele pot satisface toate dorințele și nevoile. Fie că aveți nevoie de durabilitate sporită sau de moliciune, fie că aveți nevoie de culori neutre sau de instalații artistice – toate acestea sunt predominante în lumea mochetelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*