Home » National » Jandarmii din Bacău promovează un mesaj important în rândul elevilor: „Stop bullying în școala mea!”

Jandarmii din Bacău promovează un mesaj important în rândul elevilor: „Stop bullying în școala mea!”

România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți colegi. Aproape jumătate dintre copiii din România – 46% – au fost la un moment sau altul victime ale bullying-ului, 53% dintre aceștia fiind fete și 47% băieți. În acest sens, jandarmii băcăuani le-au transmis elevilor de la Școala Gimnazială ” Alecu Russo ” din Bacău un mesaj important: „Stop bullying în școala mea!”
Jandarmii s-au întâlnit cu elevii și au discutat despre cum să stea departe de ”necazurile” străzii, cum să fie în siguranță pe internet sau cum să reacționeze într-o situație de bullying, precum și despre alte subiecte de interes.
Copiii s-au bucurat de venirea jandarmilor și s-au întrecut în întrebări, dar și în răspunsuri la întrebările noastre, dovedind că sunt interesați de aspectele aduse în discuție și de sfaturile primite.
Jandarmii le-au prezentat măsurile de siguranță personală și modalitățile de reacție, astfel încât să nu devină victime. De asemenea, au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfaturile lor și ale cadrelor didactice oricând au nevoie.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*