Home » National » Volumul oficial al cazărilor în unitățile turistice în decembrie 2021 a crescut cu 70% față de aceeași lună a anului 2020

Volumul oficial al cazărilor în unitățile turistice în decembrie 2021 a crescut cu 70% față de aceeași lună a anului 2020

Primii ani de pandemie au fost epuizanți pentru români, care au decis să își ofere mai mult timp pentru distracție și relaxare. Față de decembrie 2020, când încă era restricționată circulația persoanelor pe timp de noapte, în decembrie 2021 structurile de primire turistică au cunoscut o creștere de circa 70% până la 779 de mii. Sosirile turiștilor români au însumat 90,4% din volumul.

Pe tot parcursul lui 2021, la punctele de frontieră sosirile vizitatorilor străini aproape că s-au dublat (+92% față de 2020), iar plecările în străinătate ale românilor au crescut cu 83%.

Patru din zece români au ales ca în decembrie să meargă în București și reședințele de județ, trei din zece în stațiunile de la munte, iar restul în alte stațiuni sau localități turistice.

Situația diferită în ceea ce privește turiștii străini – aceștia s-au cazat mai mult în București și orașele reședință de județ și mai puțin la munte, în Delta Dunării sau în alte stațiuni.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*