Home » Agricultura » Crescătorii de animale sunt cu conturile goale! Carnea de miel va fi un lux pentru mulți vasluieni

Crescătorii de animale sunt cu conturile goale! Carnea de miel va fi un lux pentru mulți vasluieni

Anul acesta, pentru Sărbătorile de Paște, carnea de miel va fi foarte scumpă. Cum prețul la cereale a explodat, crescătorii de animale locali trebuie să facă investiții majore pentru o furajare corectă a animalelor, efort financiar care se va reflecta direct în prețul mieilor, laptelui sau bânzei. Inginerul Daniel Mușetoiu, fermier care deține o fermă de animale în zona Negrești, a spus că începând din acest an problemele din sectorul zootehnic sunt grave.

„Vom trece printr-o perioadă foarte grea anul acesta. Nu știu cât va fi prețul acestor produse, dar cred că nu ne vom acoperi costul de producție cu cheltuielile pe care le facem”, a spus Daniel Mușetoiu.

Chiar dacă o parte din subvențiile pentru creșterea animalelor a fost distribuită, fermierii încă mai așteaptă sprijinul financiar care trebuia acordat în prima lună a acestui an. Fără resurse financiare, pentru mulți fermieri va fi foarte dificil să își întrețină efectivele de animale.

„Banii nu au venit așa cum ne-a promis conducerea Ministerului Agriculturii. Conturile sunt goale, iar noi trebuie să achiziționăm cereale pentru animale și nu avem cu ce. Acest lucru se reflectă în creșterea mieilor, dacă nu le dăm o hrană de calitate nu cresc”, a explicat Mușetoiu.

Fătările la ovine au început încă de la sfârșitul anului trecut, iar în acest moment suntem în plin sezon al fătărilor. Pe lângă asigurarea furajării, în această perioadă a anului fermierii se ocupă și de tratamentele necesare animalelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: