Home » National » Fără certificat Covid la intrare în mall

Fără certificat Covid la intrare în mall

Decizia a fost luată! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât că nu se va mai cere de certificat verde pentru a intra în malluri. Acestea vor crea spații speciale destinate persoanelor care nu au certificat verde de vaccinare. Obligația administratorilor din malluri este de a asigura în continuare patru metri pătrați asigurați pentru fiecare persoană.

Acesta în condițiile în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunța că mulți români vor rămâne fără certificat verde (directiva europeană prevede o valabilitate de maxim 9 luni a certificatului verde de vaccinare, în condițiile în care în România acesta este valabil 12 luni).

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a declarat Alexandru Rafila la Europa FM.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: