Home » National » Alexandru Rafila a declarat că vom scăpa de restricțiile pandemiei în primăvară

Alexandru Rafila a declarat că vom scăpa de restricțiile pandemiei în primăvară

Sunteți săturați de pandemie? Autoritățile vin cu vești bune. Ministrul Sănătăţii a anunțat aseară că, în opinia sa, este posibil ca din luna martie spectacolele și alte tipuri de evenimente vor putea fi susținute cu prezenţa publicului la 50 la sută din capacitatea sălii, iar din aprilie să se intre în normalitate. Alexandru Rafila crede că 2022 va fi anul în care urgenţa de sănătate publică globală se va încheia.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezenţă la spectacole sau la alte tipuri de evenimente şi, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezenţa să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez o rezervă, eu pot să fac estimări, spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce priveşte activitatea socială, economică şi culturală”, a declarat Alexandru Rafila, seara trecută, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a precizat că acest lucru ar însemna şi renunţarea la certificatul verde de vaccinare sau trecere prin boală: „Acest lucru va însemna şi fără certificat în spaţiile publice. La nivel european o să ne supunem, astea sunt reglementările Uniunii Europene”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: