Home » Agricultura » Direcția Agricolă Vaslui a stabilit normele de venit pentru impozitul pe anul 2022

Direcția Agricolă Vaslui a stabilit normele de venit pentru impozitul pe anul 2022

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui s-au întâlnit cu producătorii agricoli pentru a stabili normele de venit pentru anul fiscal 2022. Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a prcizat că normele de venit se stabilesc în urma consultării cu formele asociative  patronale sau sindicale din agricultură. Mai exact, producătorii prezintă documentele în care sunt prevăzute costurile de producție și veniturile realizate pe unitatea de suprafață, familie de albine sau cap de animal, în baza cărora se stabilesc normele de venit.

„Producătorii agricoli individuali și cei organizați în forma simple de asociere (PFA, II, IF) au obligația de a achita un impozit de 10% din norma de venit, pe care aceștia o obțin în fiecare an agricol. Norma de venit reprezintă câștigul pe care acești fermieri îl obțin în anul agricol în sectorul vegetal, zootehnic și creșterea albinelor”, a precizat Gigel Crudu.

Normele de venit stabilite pentru anul curent sunt următoarele: cerale – 237 lei/hectar; plante oleaginoase – 257 lei/hectrar; cartofi – 2.907 lei/hectar; sfeclă de zahăr – 1.893 lei/hectar; legume în spații protejate – 6.536 lei/hectar; legume în câmp – 2.517 lei/hectar. În sectorul zootehnic normele de venit sunt următoarele: 126 lei/cap de vacă; 12 lei/ovine și caprine și 22 lei/familia de albine.

Fermierii care au pierderi din cauza factorilor naturali de risc (îngheț, secetă, ploi însoțite de grindină) pot beneficia de o reducere a impozitului pe norma de venit.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: