Home » Invatamant » Investiții majore la Liceul „Ion Mincu” Vaslui! Acoperișul va fi schimbat și se vor construi ateliere școlare

Investiții majore la Liceul „Ion Mincu” Vaslui! Acoperișul va fi schimbat și se vor construi ateliere școlare

Primăria Vaslui va investi suma de 1.187.526 lei (cu TVA) pentru înlocuirea acoperișului de la corpul A al Liceului Tehnologic „Ion Mincu”. Prin derularea investiției se urmăreşte realizarea unui climat normal de desfăşurare a activităţilor educaţionale, prin asigurarea unui grad sporit de confort, cât şi eficientizarea utilizării resurselor ce concură la acestea.

Principalele lucrări propuse: elementele degradate ale şarpantei se vor înlocui cu clemente de lemn ecarisat, aseptizat şi ignifugat; se va reface sistemul pluvial (jgheaburi şi burlane); burlanele vor coborî până la 10-15 cm deasupra trotuarelor etc.

În paralel cu această investiție de la bugetul local, la unitatea de învățământ încep lucrările la atelierele școlare. Autoritățile locale au semnat la sfârșitul anului trecut contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Liceului ”Ion Mincu” din Vaslui. Astfel, în perioada imediat următoare vor începe lucrările la acest proiect european în valoare totală de 2.426.579 lei.

Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: