Home » National » Până la sfârșitul anului, Brașovul va beneficia de 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice

Până la sfârșitul anului, Brașovul va beneficia de 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice

Brașovul are cu ce se mândri. Până la sfârșitul anului, vor fi instalate 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Primăria Brașov a publicat marți anunțul privind achiziția și amplasarea acestora, fiecare stand având câte două puncte de încărcare, transmite Radio România Brașov, citat de Rador.

„Fiecare stație va avea 2 puncte de încărcare, un punct la curent continuu, la o putere de 50-100 de kW și un punct de încărcare la curent alternativ la 22 de kW. În felul acesta reușim să asigurăm posibilitatea reîncărcării indiferent de modelul de autoturism electric pe care îl dețin brașovenii sau turiștii care doresc să folosească aceste stații. Cele 6 locuri în care vor fi amplasate stațiile sunt în general locuri în care brașovenii și turiștii să aibe un acces facil. Vorbim de cele două parcări ale municipalității, de la Spitalul «Regina Maria» și cea din Poiana Brașov, terminalul RAT de la Poienelor, parcarea de la Gară, parcarea de la fostul Stadion Municipal și parcarea de lângă capătul de linie de pe 13 Decembrie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Valoarea estimată a acestui proiect, finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu, este de 2,56 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*