Home » Local » Primăria Vaslui va investi 193 milioane de lei pentru construirea unui complex de servicii comunitare

Primăria Vaslui va investi 193 milioane de lei pentru construirea unui complex de servicii comunitare

Primăria Vaslui va investi suma de 193.719.979,15 lei (cu TVA) pentru construirea complexului de servicii comunitare pe terenul fostei unități militare. Căminul pentru persoane vârstnice va avea 150 de locuri; cantina socială 150 de locuri; adăpostul de noapte pentru oamenii străzii 40 de persoane; centrul rezidențial pentru persoane fără adăpost 24 de persoane; centrul rezidențial de îngrijiri paliative 100 de locuri.

Realizarea complexului de servicii comunitare a fost asumat de autoritățile locale la preluarea amplasamentului fostei unități militare.

”Dacă nu realizăm obiectivele asumate se retrage suprafața pe care am primit-o. Complexul de servicii sociale face parte din aceste obiective. Este vorba despre construirea uni centru de bătrâni, o secție de paleație, cantină etc.”, spunea Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În cursul lunii aprilie 2018, Guvernul a aprobat transmiterea imobilului 363 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Vaslui, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: