Home » National » Proiectul lansat de Gabriela Firea în Capitală privind decontarea fertilizării in vitro va fi extins la nivel național

Proiectul lansat de Gabriela Firea în Capitală privind decontarea fertilizării in vitro va fi extins la nivel național

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi printr-o postare pe Facebook, că proiectul pe care l-a lansat, la nivelul Capitalei, când era primar, privind decontarea FIV, va fi extins la nivel naţional. Astfel, ea va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În Programul comun al Ministerului Familiei se vor putea înscrie femei cu vârsta între 20 şi 45 de ani. Cuplurile care aplicā pot fi persoane căsătorite sau necăsătorite. Se pot înscrie pentru decontarea FIV şi femei singure, iar suma maximă decontată va fi de 4500 de euro. Pacientele si partenerii lor vor beneficia de zile libere atât în ziua de recoltare, cât şi pentru embrio-transfer.

,,M-am întâlnit iar cu dl prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, pentru a urgenta împreunā proiectele comune în domeniul sănătăţii şi pentru creşterea natalităţii, pe care Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse le realizeazā împreună cu Ministerul Sănătăţii. Sprijinirea persoanelor care îşi doresc să aibă un copil, dar nu pot din motive medicale este un pas important. Mă bucur să văd că un proiect de succes pe care l-am avut în mandatul de primar general a stârnit interesul celor care nu l-au susţinut deloc la început. Proiectul aplicat în Bucureşti îl extindem acum la nivel naţional”, a anunţat Firea.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: