Home » National » Trei tramvaie noi zac în depozitele din Iași din lipsa unui aviz

Trei tramvaie noi zac în depozitele din Iași din lipsa unui aviz

Investim în lucruri noi, ca apoi să le lăsăm părăsite în depozite. După ce la Timișoara un tramvai nou-nouț a zăcut cu lunile în depou, în lipsa unui aviz, situația se repetă şi la Iași. Nu cu unul, ci cu trei tramvaie noi aduse din Turcia, care așteaptă în depou de mai bine de patru luni pentru că nu au avizele necesare pentru a ieși pe traseu. În tot acest timp, ieșenii dau din coate să-și facă loc în autobuzele și tramvaiele vechi, extrem de aglomerate.

Ieșenii au mare nevoie de suplimentarea tramvaielor, mai ales la orele de vârf, atunci când în unele zone din Iași călătorii se declară norocoși dacă reușesc să urce în tramvai. Oamenii sunt mulți, iar mijloacele de transport în comun foarte puține și cele mai multe dintre ele învechite.

De aproape cinci luni, de când a ajuns primul tramvai turcesc la Iași, avizele încă nu au fost eliberate, iar peste doua zile va ajunge și un al patrulea tramvai care nu va putea fi folosit nu se știe pentru cât timp.

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt primăria IașiE păcat ca un tramvai modern de mare capacitate sa stea in depou și să aștepte din punct de vedere birocratic documente care vorbind tehnic au trecut testele.

Un singur lucru le lipsește acestor tramvaie noi: un aviz de la Autoritatea Feroviară Română, care să ateste că sunt în perfectă stare de funcţionare.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*