Home » National » Un bunic și nepoata acestuia au murit după ce mașina în care se aflau a plonjat într-o groapă imensă plină cu apă

Un bunic și nepoata acestuia au murit după ce mașina în care se aflau a plonjat într-o groapă imensă plină cu apă

Sfârșit tragic pentru o tânără și bunicul ei din Suceava. Mașina în care se aflau cei doi ce a plonjat într-o groapă imensă plină cu apă. Pompierii au fost nevoiţi să evacueze apa pentru a scoate autoturismul la mal. Martorii spun că tragedia ar fi putut fi evitată dacă lacul apărut în urma unor lucrări la drum ar fi fost semnalizat corespunzător.

Tragedia s-a întâmplat pe drumul judeţean care leagă Suceava de Berchişeşti, la ieşire din satul Liteni. La volan s-ar fi aflat bunicul, în vârstă de 75 ani, care a pierdut controlul volanului şi a ajuns în groapa adâncă de opt metri.

 

Desfășurarea de forțe pentru salvarea celor doi

A fost nevoie de ajutorul scafandrilor pentru a aduce victimele la mal. Dar medicii nu au mai putut face nimic pentru şofer şi pentru nepoata lui, în vârstă de 21 de ani, care se pregătea să devină asistent medical.

Marius Tăuteanu – ISU SUCEAVA: A fost dificil, vă daţi seama. Temperatura apei foarte scăzută, vizibilitate zero, ca adâncime apa a fost destul de mare, în jur de 3-4 metri.

Diana Munteanu – medic UPU SMURD: Au stat sub apă, fără oxigen, prea mult timp şi probabil şi în cadrul impactului traumatic ar fi posibil să aibă leziuni traumatice pentru că sub apă erau piloni. 

Pompierii au fost nevoiţi să evacueze apa pentru a scoate autoturismul la mal. Groapa a apărut în urma lucrărilor de modernizare la drumul judeţean. Localnicii spun că nu a fost semnalizată corespunzător şi că nu au fost luate toate măsurile ca astfel de tragedii să fie evitate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*